Predavanje i predstavljanje Centra - Sinj, 18.12.2015.g.

Radionica na temu "Predavanje o vještinama za zapošljvanje" održana je 18.12.2015. u Galeriji Sikirica, te je ujedno i predstavljen Centar za braniteljsko poduzetništvo.

Radionica je održana za članove Upravnog odbora LAG-a Cetinska krajina.

Radionica je bila podijeljena u tri dijela. U prvom dijelu predstavili smo metodu po kojoj se rade projekti za ESF i ukazali na Zbirku primjera dobre prakse IV komponenta IPE u Republici Hrvatskoj. U drugom dijelu predstavljen je sam projekt CERURE i projekt Braniteljske socijalno-radne Zadruga Dalmatia Ruralis „JOB CLUB za nezaposlene branitelje Cetinske krajine“ .

Ukratko je predstavljena metoda upravljanja projektnim ciklusom. Objašnjeno je što je to pristup logičkog okvira. Predstavljeni su koraci PCM-a u pristupu logičkog okvira (proces – koraci i metode). Predstavljena je analiza dionika (smisao, cilj, koraci, terminologija), analiza problema (faze, problemsko stablo – koraci), analiza ciljeva (svrha, koraci), analiza strategije (kriteriji). Predstavljena je logička matrica i njena struktura (kako se ispunjava), pojmovi intervencijske logike, odnos stabla ciljeva i logičke matrice, intervencijska logika. Objašnjenje su pretpostavke kao dio vertikalne logike matrice, algoritam analize rizika. Objašnjeni su indikatori i izvor provjere. Objašnjeno je kako se planiraju aktivnosti u projektu, kako izraditi proračun aktivnosti. Predstavljen je hodogram aktivnosti od odobrenja projekta do provedbe. Naglašen je element vidljivosti projekta.

Poslije toga predstavljen je način izrade ovog projekta, partnerstvo u projektu i samo provođenje projekta.

Predstavili smo popunjavanje obrasca A i obrasca B te smo komparirali slične pozicije. Objašnjavali smo na najčešće pogreške prilikom ispunjavanja obrazaca