Poziv na konferenciju za medije - Sinj - 11.11.2015. - 12 h

Poštovani,

u srijedu 11. studenog 2015.g. u 12 sati u prostorijama Kluba za traženje posla za nezaposlene branitelje Cetinske krajine održati će se konferencija za medije.

Naziv projekta: Job Club za nezaposlene branitelje Cetinske krajine.

Cilj projekta:
Pridonijeti uključivanju nezaposlenih hrvatskih branitelja na tržište rada na području Cetinske krajine

Posebni ciljevi:
1. Senzibilizirati javnost o otežanom pristupu tržištu rada nezaposlenih branitelja Cetinske krajine;
2. Povećati motiviranost i kompetencije nezaposlenih branitelja za ulazak na tržište rada na području Cetinske krajine.

Što je to JOB CLUB (KLUB ZA TRAŽENJE POSLA)
Klub je grupa nezaposlenih pojedinaca koji traže posao i imaju zajedničku nit koja ih spaja (u ovom slučaju Domovinski rat).

Oni podupiru jedne druge kroz traženje posla, članovi proširuju svoju mrežu kontakata i istovremeno djelujući kao grupa za podršku.

Klub može povećati šanse za nalaženje posla jer su napori pronalaženja zajednički te time skraćuju vrijeme nalaženja posla.

Dosadašnja metoda traženja posla je bila redovna prijava na HZZ-e, malo je natječaja i ako se pojavi neka prilika vrlo je teško zaposliti se.

Ovaj model je drugačiji i stavlja tražitelja posla, u ovom slučaju nezaposlenog branitelja, u aktivnu ulogu kroz Klub koji okuplja pojedince sličnih sudbina u ovim teškim vremenima.

Članovi kluba mogu biti nezaposleni hrvatski branitelji. Sastanci se organiziraju dva puta tjedno. U početku sastanka članovi se međusobno informiraju gdje su tražili posao i kako su odbijeni. U drugom dijelu vježabaju naučene vještine: pisanje životopisa, zamolbe za posao, vježbaju intervjue s zamišljenim poslodavcima, istraživaju potencijalne poslodavce i sl. Na kraju sastanku dobijaju se zadaci koje treba odraditi do slijedećeg sastanka: napisati novi životopis, dodati tri nova kontakta gdje se može naći posao, pronaći dva potencijalna poslodavca…).

Ovo je pilot projekt u Republici Hrvatskoj.

U petak 13.11.2015.g. predstaviti ćemo projekt u Alkarskim dvorima a poslije toga u 12 sati svečano ćemo otvoriti prostorije.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH a provodi ga Braniteljska socijalno-radna zadruga DALMATIA RURALIS iz Sinja s partnerima: Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Splitsko-dalmatinske županije i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu.

S poštovanjem,

Voditelj projekta: Stipe Efendić, dipl.oec.