Održana motivacijska radionica za nezaposlene branitelje

U četvrtak 24. rujna 2015. u Galeriji Sikirica, Braniteljska socijalno radna zadruga ‘Dalmatia ruralis’ održala je motivacijsku radionicu za nezaposlene hrvatske branitelje. Radionica je održana  u okviru projekta ‘Job Club’  za nezaposlene branitelje Cetinske krajine.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda (ESF) i Ureda za udruge Vlade RH. Na radionici je bilo preko 60 nezaposlenih branitelja. Na radionici su predstavljeni modeli samozapošljavanja: obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt, zadrugu, poduzeće, udruga. Prikazani su modeli samozapošljavnja preko tih modela a također i modeli zapošljavanja branitelja u tim ekonomskim subjektima te korištenje poticajnih sredstava. Posebno su naglašeni izvori sredstava iz Europskog socijalnog fonda gdje za njih u periodu 2014. do 2020. godine predviđeno 44 milijuna eura.

Predstavljen je sam Klub za traženje posla koji će se u Sinju otvoriti krajem listopada ove godine. Prostor će biti opremljen računalima i uredskom opremom i pomoći će nezaposlenim braniteljima u traženju zaposlenja i njihovoj edukaciji kako bi se vratili na tržište radne snage.